Mezunumuz Dr. Jale Melzer-Tükel'e Anlamlı Ödül

| 01.11.2024 | Kategori: Allgemeines

(Foto : © Hofrat Alexander Zabini)   

1973’te St. Georg’tan mezun olan Dr. Jale Melzer-Tükel, 7 Ekim’de Graz’da Steiermark Eyaleti’nin Altın Onur Madalyası’nı aldı. Madalya törenine katılanlar arasında eski müdürümüz Hofrat Alexander Zabini de vardı. “Kleine Zeitung“ Gazetesi, bu vesileyle Melzer-Tükel’i "Günün Steiermarklısı" olarak tanıttı ve onu "İstanbullu Steiermarklı" olarak detaylıca anlattı.

St. Georg mezuniyetinin ardından Melzer-Tükel, İstanbul Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı ve Sosyal Antropoloji okudu; ardından Graz Üniversitesi’nde Peter Handke üzerine bir tezle doktorasını tamamladı. Sonraki yıllarda Graz Üniversitesi Çeviri Bilimleri Enstitüsü’nde çalıştı. Üniversite dışında da kültür ve dil alanlarında faaliyet gösterdi, son zamanlarda da eğitimli bir arabulucu olarak çalışmakta.

Ödül sahibi Melzer-Tükel, “Köprü kurmak isteyenler, öncelikle karşıda keşfedilmeyi bekleyen başka bir kıyı olduğunu kabul etmelidir,” demektedir.

Mezunumuz Jale Melzer-Tükel‘i aldığı bu anlamlı ödülden dolayı tebrik ederiz.