Etik Değerler Çalıştayına Katıldık

| 10.05.2012 | Kategorie: Schule, Schüler

Workshop über ethische Werte

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü I. Etik Değerler Çalıştayı’nda öğrencilerimiz tıp, sanat, medya, iş, bilim ve teknoloji ve spor etiği başlıklarında yapılan atölye çalışmalarına katıldılar. Tıp Etiğinde okulumuz mezunu Dr. Sadi VURAL, Medya’da Özlem GÜRSES, "Spor" da Emre TALEV, "Bilim ve Teknoloji"de Prof. Dr. Alper GÜMÜŞ, İş Etiğinde Deniz ÖZDİKMENLİ, "Sanat" Etiğinde de Nedim SABAN çeşitli okullardan gelen öğrencilere kendi alanlarında sunum yaparak atölye çalışmalarını başlattılar. 

Öğrencilerimiz ilgi alanlarına göre seçtikleri gruplarda, günümüzde kaybolmakta olan bazı değerleri yaşıtlarıyla birlikte tartıştılar. Bu değerlerin farkındalığını artırmak için fikir üretmenin ve ortak fikirlerini bildiri halinde genel kurula sunmanın öğrencilerimize pek çok kazanım sağladığına inanıyoruz. Irmak Okulları Yönetimine bizlere sağladıkları ortam, çalıştayı düzenleyen öğrenci ve öğretmenlerine sıcak ev sahiplikleri için teşekkür ediyoruz.

 

 

Am 12. Mai 2012 fand eine Workshop-Reihe über ethische Werte in den Bereichen Medizin, Medien, Geschäftswelt, Wissenschaft und Technologie sowie Sport statt. Die teilnehmenden SchülerInnen aus verschiedenen Schulen konnten sich je nach Interessensbereich eine gewisse Arbeitsgruppe aussuchen. Nach einer Einführung durch die jeweiligen Fachleute hatten sie die Möglichkeit, untereinander über den Stellenwert der ethischen Werte zu diskutieren und dann ihre gemeinsame Stellungnahme der Generalversammlung vorzulegen. Wir danken den Irmak Schulen für diese interessante Organisation und für ihre so herzliche Gastfreundschaft.