Değerler Eğitimi ve Proje Kulübü

Kulübümüz 2010 yılından bu yana sürdürdüğümüz   “Öğretiyoruz / Öğreniyoruz” projesini her yıl aynı heyecan, özveri ve keyifle gerçekleştiriyoruz. Her geçen yıl, hem kulüp öğrencilerimizin hem de onların birlikte etkinlik yaptığı öğrencilerin sayısı hızla artıyor. Artan sayılarla birlikte bu çalışmanın içinde olma kıvancı da artıyor tabii.

Her yıl sonunda gerçekleştirdiğimiz sertifika törenlerimizde söylediğimiz şarkılardan biri
“Sev Kardeşim” şarkısıdır. “Al kardeşim elini ver bana” diye başlayan bu şarkı gibi başlıyor bizim etkinliğimiz. Elimizi uzatıyoruz biz de küçük kardeşlerimize ve onların da bize uzattığı küçük ellerini avuçlarımıza alıyor “Öğretme/Öğrenme” yolculuğuna çıkıyoruz birlikte. Onlarla birlikte olduğumuz zamanlarda sorumluluk duymanın ne demek olduğunu, bir insana bir şey öğretmenin keyfini, onların gözlerinde gördüğümüz ve oradan bizim yüreğimize geçen sevinci yaşıyoruz daima. Bazen de zor oluyor öğretmek, birden sınıftaki bir öğrenci takılıyor gözümüze geçen dersteki kadar keyifli görünmeyen… İşte o zaman asıl meselenin sadece öğretmek olmadığını, hepsinin o küçük yüreklerinde yaşadıkları sevinci, hüznü, endişeyi, mutluluğu paylaşmak olduğunu fark ediyor ve biz de başlıyoruz öğrenmeye. İşte böyle birbirimizin elini tuta tuta, gözlerine baka baka, birbirimize öğrete öğrete göz açıp kapayıncaya kadar bitiriyoruz etkinliklerimizi.