Satranç Kulübü

Satranç, iki oyuncu arasında 64 kareden oluşan bir satranç tahtası üzerinde oynanır. Oyun analitik düşünmeyi sağlar, kişilerin doğru kararlar vermesine yardımcı olur. Seçeneklerin çok veya az olması oyuncuyu etkilemez, önemli olan belirlenen hedefe ulaşmak için bir plan oluşturmak, değişen koşullara göre planı güncellemektir. Satranç aynı zamanda bir eğitim aracıdır, ayrıntıları görme yeteneğini geliştirir, eğitimde başarı da ayrıntıda gizlidir. Ayrıntıları gören ve değerlendiren öğrencinin başarısı yükselir.

Oyundaki başarı sebep-sonuç ilişkisine bağlıdır. Stratejik düşünmek zorunda olan oyuncu bunu hayatının her alanına taşıyabilir.

Rakibin planını dikkate almamak, oyun sürecindeki değişikliklere adapte olamamak, dikkatsizlik genelde yenilgiyle sonuçlanır. Başarı için çalışmanın gerekliliği, durumun nesnel olarak incelenmesi ve buna göre kararlar alınması, öğrencilerin satrançta elde edip hayatlarının diğer bölümlerinde de uygulayabilecekleri önemli kazanımlardır.

Kulübümüz yıl boyu çalışmalarıyla, öğrencilerimizin problem çözme, konum değerlendirme becerilerini arttırırken oyunlar sırasında sabrı, disiplini, centilmenliği, yenmenin ve yenilmenin doğallığını öğrenmelerini ve bütün bunlardan bir kazanım elde etmelerini sağlar.

Dünya bir satranç tahtası ise Piyon’dan Şah’a, Kale’den Fil’e herkese bir rol düşer, önemli olan rolü iyi oynamak, hamleyi iyi karşılamak ve oyunu güzel sonlandırmaktır…