Bernhard Resch, yaşamını ve çalışmalarını Salzburg yakınlarındaki Faistenau´da sürdürmekte. Böylesine sakin ve huzurlu bir ortamda, ortaya talepkar ve güçlü bir sanat çıkıyor. Gerek inanılmaz bir titizlikle çalıştığı karakalem çizimlerinde, gerekse sadece birkaç telden oluşan fırçalarla çalıştığı resimlerinde ince ayrıntılardaki özen hemen öne çıkıyor. Resimlerinde insanları, hayvanları ve son zamanlarda çiçekleri, neredeyse kitsch etkisi uyandıran bir fotoğraf sadakatiyle işliyor. Bernhard Resch, resimlerini farklı malzemelerle de birleştiriyor, tığla işlediği tencere tutacaklarına küçük yağlıboya resimler dikiyor, çizimlerinin arasına şablon halinde çizgi roman figürleri yerleştiriyor. Böylece yüzeysel olanı delerek daha derin ifadelere giden yolu aralıyor.

Bernhard Resch, "artist in residence" olarak Eylül ayında Burgaz Adası´nda olacak.

Biyografi:

Salzburg'da doğdu

Graz Güzel Sanatlar Okulu Resim Bölümü

Hundertwasser Ustalar Sınıfı Ödülü

Schmalix'in öğrencisi olarak Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezuniyet

Yurtdışı bursuyla Paris

Yurtdışı bursuyla Varşova

Sergiler (seçki)

Kleine Galerie, Viyana

"Gegen-Stand", Vienna Austria Center, Viyana

"In petto", Avusturya Kültür Forumu, Varşova

Uluslararası fuarlarda sanatçıyı "layr:wuestenhagen Galerisi"  (1010 Viyana) temsil etmektedir.