Avusturyalı Öğretmenlerimize "Türkiye'de Yükseköğretime Geçiş" Semineri

| 21.03.2011 | Kategori: Sb_1011

10.03.2011 tarihinde Rehberlik Servisi tarafından, Avusturyalı idareci ve öğretmenlere “Türkiye’de Yükseköğrenim Olanakları ve Üniversiteye Giriş Sistemi” konulu bilgilendirme semineri verildi.

Seminerde ilk olarak 2010’ da değişen üniversiteye giriş sistemi, YGS-LYS sınavları, puan türleri ve ilgili yükseköğretim programları hakkında bilgi verildi. Daha sonra Türkiye’de lise eğitimindeki çeşitliliklere, müfredat programlarında oluşabilen farklılıklar ile bunların etkilerine, sınavlara hazırlık sürecinin zorluklarına değinildi.

Son olarak bu koşullardaki bir lise son öğrencisinin günlük programının örneklendirildiği bu seminerin, hem üniversiteye giriş sınavları ve hazırlık süreci hakkında bilgi edinilmesi hem de öğrencilerimizin gelecek kaygılarının ve yaşadıkları sınav stresinin daha iyi anlaşılması açısından yararlı olduğuna inanmaktayız.

Katılan tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.