Toplam Kalite Yönetimi Çalışmaları:"Pedagojik Gün"

| 24.02.2012 | Kategori: Sb_1112

Okulumuzda 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılından bu yana, Avusturya Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından yurt dışındaki Avusturya okullarının kendilerini değerlendirmelerine yönelik olarak beş yıllık bir süreci kapsayan SEIS anket çalışması ile iyileştirme çalışmaları yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında ilk etapta okul öğretmen ve idarecilerinden bir Yürütme Kurulu meydana getirilmiş; öğretmen, öğrenci, veli ve okul çalışanlarına, okul memnuniyetini ölçmek amacıyla SEIS anket çalışması uygulanmış, çıkan sonuçlar doğrultusunda öğretmenlerden çalışma grupları oluşturulmuştur. Burada alınan kararlarla ilgili çeşitli toplantılar ve iyileştirme çalışmaları halen yürütülmektedir.

Bütün bu çalışmalar kapsamında, 13 Aralık 2011 Salı günü üyeleri yenilenen Yürütme Kurulunun liderliğinde tüm öğretmen ve idarecilerimizin katıldığı bir “Pedagojik Gün” düzenlenmiştir. Gün boyunca süren bu etkinlikte; Yürütme Kurulu tarafından okulumuzda gerçekleştirilen “Toplam Kalite Çalışmaları”nın bugünü aktarılmış, yapılan değişikliklere ve alınan sonuçlara yer verilmiş, yürütülen grup çalışmalarında çeşitli konulara yaratıcı öneriler getirilmiştir. Öğrenci Meclisi Başkanı İrem Doğancalı, Başkan Yardımcısı Deniz Pamuk, Öğrenci Meclisi Üyesi Baran Tanverdi ve 11 Ticaret sınıfı öğrencisi Ari Delgi de bu çalışmada Avusturya Lisesi öğrencilerinin sorunlarını ve öğrenci gözünden çözüm önerilerini aktarmışlardır. Günün sonunda Psikolog Dr. Nevin Dölek tarafından verilen “Okul Memnuniyeti” konulu seminer ile öğrenci-öğretmen-veli-idareci ihtiyaçlarına değinilmiş ve çözüm odaklı yaklaşımlara ağırlık verilmiştir.

Gerek “Pedagojik Gün”ün kazanımları, gerek yürütülen diğer çalışmalar, hatta öğretmenlerimizin gün içerisinde ortaya koydukları farklı ve özgün uygulamalar ile Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarının okulumuzda bundan böyle de sürmesini diler, el birliği ile her gün bir önceki günden daha mutlu bir okul olabileceğimiz düşüncesini bir kez daha önemle vurgularız.