Haldun Taner'in Ölümsüz Eseri "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı"

| 29.05.2024 | Kategori: Aktivitäten

Okulumuz Tiyatro Kulübü öğrencileri 24 Mayıs 2024 tarihinde Haldun Taner'in ölümsüz eseri "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" oyununu başarıyla sahnelediler.

Haldun Taner'in 1969 yılında yazdığı üç perdelik oyun Türk Tiyatro Tarihine saygı niteliği taşır. Oyunda tiyatro aşığı Ahmet Vefik Paşa, Tomas Fasulyeciyan, Küçük İsmail gibi Türk Tiyatrosunun önemli isimleri, oyun karakterleri olarak karşımıza çıkarlar. Bu karakterler üzerinden özelde tiyatro, genelde ise Türkiye'de batılılaşma, geleneksel- modern ayrışması üzerinden ele alınır.

Haldun Taner bu eserinde "oyun içinde oyun" kurgusunu başarılı bir şekilde yaratmış ve oyunun sonunda yapılan tiradla da tiyatronun unutulmayacak eserlerinden birini hafızalarımıza kazımıştır.