Arkeoloji Müzesi'ndeydik

| 14.05.2024 | Kategori: Aktivitäten

Ülkemizdeki ilk müzecilik çalışmalarını bünyesinde toplayan ve Osmanlı İmparatorluğu`ndan Türkiye Cumhuriyeti`ne miras kalmış bir kurum olan İstanbul Arkeoloji Müzesi`ni, 30 Nisan Salı günü, 9 C, D ve T sınıfı öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik. Öğrencilerimiz, Ağlayan Kadınlar Lahidindeki sütunlardan esinlenilerek yapılan binanın ihtişamlı mimarisinden çok etkilendiler. Müzede, binlerce yıllık tarihi ile zengin bir kültüre ev sahipliği yapan Anadolu uygarlıklarına ait koleksiyonları ve arkeoloji camiasında dönemin en önemli gelişmesi olarak kabul edilen Lübnan`daki Sidon (Sayda)  Kral Nekropolü kazılarında çıkarılan İskender Lahidi başta olmak üzere muhteşem eserleri inceleme fırsatı buldular.