Sivil Savunma Günü Deprem Tatbikat

| 05.03.2024 | Kategori: Aktivitäten

Okulumuz İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunda alınan karar gereği, “Sivil Savunma Günü kapsamında 28 Şubat 2024 Çarşamba günü, saat 11.40 ta okulumuzda habersiz deprem tatbikatı yapıldı.

Öğrencilerimizin, öğretmenlerin ve diğer çalışanlarımızın deprem anında doğru davranış geliştirmelerini sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta aniden çalan alarmla deprem durumu canlandırıldı, öğrencilerimizin panik yapmadan çök-kapan-tutun tekniğini uygulaması ve devamında seri bir şekilde binayı terk edip okul bahçesinde toplanması sağlandı.

Okul müdürlerimiz, tatbikatın sonunda deprem gibi acil durumlara hazırlıklı olmanın önemini vurgulayarak acil durumlarla başa çıkabilme alışkanlığını geliştirmek için düzenli olarak tatbikatlar gerçekleştirileceğini bildirdiler. Deprem tatbikatı sonrasında, öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımından duydukları memnuniyeti ifade ederken deprem sırasında doğru davranışları sergileyen öğrencilerimize teşekkür ettiler.