Bir Tutam Işık Olduk

| 15.06.2023 | Kategori: Aktivitäten

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan, birçok ilimizi etkileyen, yüzyılın felaketi olarak kabul edilen depremden etkilenmiş, yakınlarını kaybetmiş çocuk ve gençlerimize; ” Darüşşafaka Okulları”nda açılacak sınıf için umut olabilmek, katkı sağlayabilmek amacı ile 26 Mayıs 2023 günü okul bahçemizde Sosyal Etkinlik günü düzenledik.

Sosyal Yardımlaşma Kulübünün önderliğinde planlanan,  öğrenci, öğretmen, görevli çalışanlarımız, kantinimiz hatta velilerimizin yaptıkları yiyeceklerle oluşturduğumuz yiyecek standı, içecek standı, hepimizin katkılarıyla oluşturduğumuz bitpazarı standı, kitap standı,  Galata fotoğraf sergi standı, canlı portre çizim standımız gibi standlarımızda da iyiliğe aracı olabilmek amacı ve motivasyonuyla çalıştık.

Sosyal Etkinlik Kulüplerimizin çalışmalarını hayata geçirmek, paylaşmak, tüm yılın stresini atabilmek amacı ile hazırladığımız oyun alanlarında satranç, tavla, kutu oyunları, isim şehir yarışması ve sinema quiz yarışması ile eğlendik. Öğretmen ve öğrenciler arasında oynanan voleybol, basketbol ve masa tenisi maçları ve eğlenceli sportif yarışmaları ile yakınlaştık. Birbirini tamamlayan dans ve müzik performanslarımız ile hem göze hem de kulağa hitap ettik.

Satış standları oluşturduğumuz, eğlendiğimiz yarıştığımız, sanatla bağ kurduğumuz günde, Sankt Georg ailesinin iyiliğe aracı olmadaki gücü ve hassasiyetinin verdiği mutlulukla günümüzü tamamladık.