28 Şubat Sivil Savunma Günü Deprem Tatbikatı

| 09.03.2023 | Kategori: Aktivitäten

Aralık 2022 tarihinde okulumuz İSG Kurulunda aldığımız karar gereği, okulumuzda “Sivil Savunma Günü” nedeniyle 28 Şubat 2023 Salı günü, saat 15.00 de deprem tatbikatı yapıldı.

Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız tatbikattan önce yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildiler. Acil durum ekiplerimiz, öğretmenlerimiz, sınıf başkanları ve yardımcılarıyla toplantılar düzenlendi, görev ve sorumluluklarıyla ilgili bilgilendirilmeler ve hatırlatmalar yapıldı.

Teorik eğitimin ardından deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Siren sesinin duyulması ile öğrencilerimiz sıralarının yanında, çök-kapan-tutun pozisyonu aldılar. Hemen ardından öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin gözetiminde planlı ve başarılı bir şekilde okul binamızı kısa sürede tahliye ederek, okul bahçesinde toplandılar. Sınıf mevcudu sayımları yapılarak, bina içerisinde kalan öğrenci olup olmadığının tespiti yapıldı. Bilinçli planlama ve davranışlarla hareket ederek deprem tatbikatımız tamamlandı. Böylelikle öğrencilerimiz deprem anında ne yapmaları gerektiğini yaşayarak öğrendiler.