Assos - Truva - Kaz Dağları Gezisi

| 14.06.2022 | Kategori: Aktivitäten

31 Mayıs-02 Haziran 2022 tarihleri arasında, 10.sınıf öğrencilerimizle birlikte,  yemyeşil doğası, yüksek oksijen seviyesi, doğal güzellikleriyle ve efsanelere konu olan hayranlık verici geçmişiyle haklı bir üne sahip Kaz Dağları ve yakın çevresine bir gezi düzenledik. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan, tarihin derinliklerinden günümüze kalan eşsiz miras Truva Antik Kenti ve Troya Müzesi, Behramkale Köyü sınırlarındaki, sönmüş bir volkanik tepe üzerinde konumlanmış, ilk çağın bilim ve felsefe merkezi Assos Antik Kenti ve en yüksek noktasındaki büyüleyici Athena Tapınağı,efsanelere konu olan Zeytinli Köyü ve Hasanboğuldu Göleti, Kaz Dağları’nın eteklerinde kurulan geçmişten kalan bir fotoğrafı andıran Adatepe Köyü ve Orta Asya’dan Türkiye’ye göç eden konar göçer Türk boylarının ilginç ve özgün kültür varlıklarının sergilendiği Tahtakuşlar Etnoğrafya Müzesi, gezimizin ana duraklarındandı.

Geziye katılan öğrencilerimiz, bir yandan kültür derslerinde edindikleri bilgileri pekiştirirken bir yandan da bölgenin doğal güzellikleri eşliğinde eğitim öğretim yılının yorgunluğunu üzerlerinden attılar.