Güzel Atlar Ülkesi “Kapadokya”

| 14.06.2022 | Kategori: Aktivitäten

31 Mayıs – 02 Haziran 2022 tarihleri arasında, “Güzel Atlar Ülkesi” olarak adlandırılan Kapadokya  (Nevşehir – Ürgüp – Göreme) yöresinde 9. Sınıf öğrencilerimizle bir gezi gerçekleştirdik. 25 Kasım 1986’da dünya miras alanlarından biri ilan edilen ve dünya harikası coğrafyası, binlerce peribacasıyla süslenen Göreme Milli Parkı ve Kapadokya yöresi kesintisiz ve büyüleyici bir manzara sunuyor. Ziyaret ettiğimiz müzeler ve yeraltı şehirlerinde tarih çağları boyunca buralarda yerleşmiş olan toplumların bıraktıkları eserleri inceleme ve tüm yaşanmışlıkları yerinde tanıma fırsatı bulduk. Beş katlı Kaymaklı Yeraltı Şehrinin dar tünellerinde dolaşarak tarihe tanıklık ettik. Avanos ilçesinde Kızılırmak Nehri’nden elde edilen killerin kullanıldığı seramik üretim yeri, eski bir Rum köyü olan Mustafa Paşa (Sinasos), Güvercinlik Vadisi, dekoratif ve günlük kullanıma yönelik objelerin yapıldığı oniks taş atölyesi, Narlı Göl, uzun bir yürüyüş gerçekleştirdiğimiz Ihlara Vadisi ve Tuz gölü gezimizin başlıca durakları idi.

Pandemi nedeniyle uzun süre sosyal etkinliklerden uzak kalan öğrencilerimiz,  gezi boyunca yöreye özgü inşa edilmiş yapılar ve ilginç yer şekillerini her yerde görmenin ve de arkadaşlarıyla yeniden birlikte olmanın heyecanını yaşadılar, Onların mutluluklarına şahit olmak bizler için de çok keyifliydi.