St. Georg Galeri' de sergi: Caner Ekbul (92' Mezunu) - Köklere Geri Dönüş

| 05.04.2019 | Kategori: Kultur

Her yıl düzenlenen Paskalya Kermesi’ nin bir parçası olarak okul galerisinde bu yıl Mezunumuz Caner Ekbul’un resimlerini sergiliyoruz. "Köklere Geri Dönüş" sergisi 6 Nisan' da başlıyor ve 3 Mayıs 2019' da sona eriyor.

Caner, 15 Ekim 1981'de İstanbul'da doğdu. 1992-2000 yılları arasında St. Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu’nda okudu ve Matura ile mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Resme olan tutkusu gençliğinde yaşamını etkileyen bir olayın ardından başladı. Hepsinden önemlisi, sanata olan aşkını iki öğretmene borçluydu. Kendisi şöyle diyor: “St. Georg'daki okul günlerimde iki öğretmen benim için çok önemliydi: Bay Gerald Nietsche ve Bayan Waltraud Perfler. Bugün olduğum kişiyi onlara borçluyum!"

Caner, önceden yapılmış çizgiler veya şekiller kullanmadan renklerle oynar. Geometrik çizgilerle renkli peri masallarını çağrıştırır. Düzenlilik ve şıklık arasında uyumlu bir denge kurmaya çalışır.