Meraklısı İçin Attila İlhan

| 20.03.2015 | Kategori: Aktivitäten

Okulumuzun 9. sınıf öğrencilerinden Defne Sena Uzuner ve Lara Özkök Saint Pulcherie Lisesi'nin "Attila İlhan'ı Okumak, Anlamak ve Anlatmak" adıyla düzenlediği "Liseler Arası Edebi Makale Yazma Yarışması" na iki güzel makale ile katıldılar. Yarışma sonucunda 9A sınıfından Defne Sena Uzuner "Meraklısı İçin Attila İlhan" başlıklı makalesiyle "Özgünlük Ödülü" aldı. Defne'nin neden Attila İlhan hakkında makale yazdığını anlattığı bölüm ve onun şiirlerini değerlendirirken yaptığı saptamalar jürinin bizi sevindiren bu kararında rol oynadı diye düşünüyoruz. "Attila İlhan ile sekizinci sınıfın sonlarına doğru tanıştığımı sanıyordum, oysaki yanılmışım. Bu zamana kadar şiirlerini okudum evet ama nasıl göründüğü hakkında hiçbir fikrim yoktu denebilir. Edebiyat dersinde bir arkadaşımın yaptığı sunum sırasında fark ettim ki, kendisi 5-6 yaşlarındayken TRT1'de ki "Zaman İçinde Yolculuk" programında izlediğim "şapkalı amca" idi. Kendisine bu adı takmıştım. Meğerse ta o zamanlardan yollarımızın kesişeceği belliymiş. Bu yazıyı yazmamın tek sebebi şiirlerine ve şiirlerinde kurduğu gerilime, sanatına hayran olmam değil, aynı zamanda "şapkalı amca"yı kendime ve unutanlara hatırlatmak." Bu yarışmaya katıldıkları için her iki öğrencimizi de kutluyor ve yazma alanındaki çalışmalarını sürdürmelerini diliyoruz.

Hem düzenledikleri yarışma hem güzel ve anlamlı ödül töreni hem de sıcak konukseverlikleri için Saint Pulcherie Lisesi'nin idarecilerine, edebiyat bölümü öğretmenlerine ve jüri üyelerine de içtenlikle teşekkür ediyoruz.