Pera Müzesi'nde Sanat Atölye Çalışması

| 17.03.2015 | Kategori: Aktivitäten

Sosyal Duyarlılık Kulübü öğrencileri; Saadet İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenciyle Pera Müzesi’nin düzenlediği “Engelli Çocuklarla Sanat Atölye Çalışması”na katıldılar. Bu çalışma, zihinsel engelli öğrencilerin müze ortamında uygun davranışlar geliştirmelerini desteklemek, görsel – dokunsal algılarını artırmak, farklı sanat dallarını tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlendi. İlk olarak müzede sergilenen sanat eserleri birlikte incelendi, daha sonra atölyede değişik materyallerle engelli öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirme çalışmaları yapıldı. Atölye çalışmasıyla engelli öğrencilere kendilerini ifade etme imkanı yaratılırken, öğrencilerimiz de engelli öğrencileri tanıma ve onlarla kaynaşma fırsatı buldular.