08 Mart Dünya Kadınlar Günü Söyleşisi

| 17.03.2015 | Kategori: Aktivitäten

Demokrasi, İnsan Hakları ve Vatandaşlık Kulübü etkinlikleri çerçevesinde, "Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ayça Akakayan Yıldırım konuğumuz oldu. Demokrasi, İnsan Hakları ve Vatandaşlık Kulübü’nün yanı sıra, diğer kulüp öğrencilerinin de katılımı ile 05 Mart 2015 Perşembe günü gerçekleşen söyleşide, konuğumuz; 01.01.2002 tarihinde yürürlüğe giren ve halen yürürlükte olan Türk Medeni Kanunu hükümlerinde, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yaygınlaştırılması" amacına hizmet edebilecek nitelikte yapılan düzenlemelere değindi. Kişiler hukuku, aile hukuku ve miras hukuku bakımından genel bir değerlendirme yaptı. Söyleşiyi ilgi ve dikkatle izleyen öğrencilerimiz, konuğumuzun bu alandaki bilgi ve birikimlerinden yararlandılar.