Öğrencilerimiz Anıtkabir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde

| 12.12.2013 | Kategori: Aktivitäten

Okulumuzun 11. ve 12. sınıflarından 22 öğrenci, Sosyal Bilgiler Zümresi eşliğinde 06 Aralık 2013 Cuma günü Ankara’ya yaptıkları gezi ile Anıtkabir ve TBMM’yi ziyaret ettiler. Anıtkabir’de Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşuyla başlayan tören, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’nin imzalanmasıyla son buldu. 12A sınıfından Okul Öğrenci Meclis Başkanımız, Ata’nın mozolesine okulumuzun çelengini koyarak bu onurlu görevi arkadaşları adına yerine getirdi. 11. sınıf öğrencilerimiz ise Anıtkabir Özel Defteri’ne duygularını yazdılar.

Avusturya Liseliler, laik cumhuriyetin genç sahipleri olarak Atatürk İlkelerine bağlı kalacaklarına Büyük Önder’in huzurunda söz verdiler. Anıtkabir’deki resmi tören sonrası, rehber eşliğinde TBMM’yi gezdiler. Mecliste bulunan milletvekillerine ülke sorunları hakkında çeşitli sorular sordular. Bu sohbet ortamından, farklı bakış açıları kazanmış, vizyonları genişlemiş, mutlu ve yorgun bir şekilde ayrıldılar.