11 Ve 12. Sınıf Velilerimize "YGS-LYS” ile ilgili Seminer Gerçekleştirildi

| 24.01.2013 | Kategori: Sb_1213

Son sınıf öğrencilerimizin yoğun bir sınav hazırlığı sürecinde olduğu bu dönemde, Rehberlik Servisi olarak Yükseköğretime Geçiş ve Lisans Yerleştirme Sınavları ile başvuru süreci hakkında velilerimizi de bilgilendirmek düşüncesiyle 14.01.2013 tarihinde veli seminerimizi gerçekleştirdik.

11 ve 12. sınıf velilerimize yönelik düzenlenen bu seminerde, ilk olarak Okul İdarecilerimiz değişen sınıf geçme yönetmeliği ve son sınıf öğrencilerimizin genel durumu ile ilgili paylaşımda bulundu; velilerimizden gelen talepler dinlendi. Daha sonra ise Yükseköğretime Geçiş ve Lisans Yerleştirme Sınavları hakkında bilgi verildi; başvuru sürecinde ve sınav günü öğrencilerimizin dikkat etmeleri gereken noktalar vurgulandı. Değişen “Ortaöğretim Başarı Puanı” ve “Hesaplama Yöntemi” konusunda örneklerin verildiği toplantıda, son olarak sağlıklı bir tercih süreci için göz önünde bulundurulması gereken hususlar ele alındı. Yoğun bir hazırlık içerisinde olan öğrencilerimizin okul ve ailelerinden aldıkları destekle hedeflerine ulaşacaklarına yürekten inanıyoruz.