Avusturya Kütüphanesi - Edebiyat Kahvesi

24 Şubat 2015- Salı, 19:00

Kart Çınar Sokak No 2, 34420 Karaköy İstanbul

Türkiye’nin ve Avusturya’nın Genç Edebiyatı

Avusturya Kütüphanesi İstanbul, Türkiye’nin ve Avusturya’nın genç edebiyatını takip ediyor, önemsiyor ve genç yazarlara çeşitli etkinliklerle destek olmak istiyor.

Ekim ayında 2014 yılında yayımlanan ilk romanıyla Can Gürses misafirimiz oldu. Şubat ayında Avusturyalı genç yazar Theodora Bauer’i ağırlıyoruz. Yazar, “Meri Teyze’nin Kürkü” adlı romanından parçalar okuyacak, dinleyicilerin sorularını cevaplayacak ve meslekdaşı Can Gürses ile Avusturya Edebiyatı ve Türk Edebiyatı hakkında izlenimlerini paylaşacak.

Theodora Bauer, 1990’da Viyana’da doğdu. 2008’den beri Viyana Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Felsefe okuyor. Edebi metinleri önce antolojilerde ve radyoda yayımlanan, oyunları Viyana ve Oberwart’ta sahnelenen genç yazarın ilk romanı "Meri Teyze’nin Kürkü" 2014 baharında Viyana’da Picus Yayınları’ndan çıktı. Kitap Avusturya Radyo Televizyon Kurumu’nun (ORF)"En İyi 10 Roman" listesine girmeyi başardı. 2014 Mart ayında Kelime Oyunları Okur Ödülü’ne ve manuskripte- Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Can Gürses 1989’da İstanbul’da doğdu. 2007’de VKV Koç Özel Lisesi’nden, 2010’da İngiltere’de "The University of Kent"in Karşılaştırmalı Edebiyat ve Film bölümlerinden üstün derece ile mezun oldu. 2011’de İskoçya’da The University of Edinburgh’ta Karşılaştırmalı Edebiyat dalındaki yüksek lisansını tamamladı. 2011’den beri bir üniversitede edebiyat dersleri verdi, bir televizyon dizisi için diyalog, bir çocuk serisi için çocuk kitapları yazdı, dergilerde köşe yazarlığı yaptı ve soruşturma dosyaları hazırladı. 2010-2011 yılları arasında yazdığı ilk romanı "En Güzel Günlerini Demek Bensiz Yaşadın" 2013’te yayımlandı. İkinci romanı Kırık Beyaz’ı yayına hazırlıyor, ilk uzun metrajlı filminin senaryosunu ve üçüncü romanını yazıyor.