"Bağımlılıklar" Konulu Öğrenci Seminerimiz

| 11.12.2014 | Kategori: Sb_1415

"Bağımlılık mı? Özgürlük mü?" sorusu ile başlayan seminerde, Yeniden Eğitim ve Sağlık Derneği’nden gelen Uzman Klinik Psikolog Ceren Koç konuğumuz oldu.

9 ve 10. Sınıf öğrencilerimize 04.12.2014 tarihinde yapılan seminerde, hayatımızdaki tüm bağımlılıklar ve bağımlılıkla ilişkili kavramlar ele alındı.

Bağımlılıkların herhangi bir nesneye ya da insana karşı da geliştirilebileceğinden ve bir beyin hastalığı olduğundan söz eden Ceren Koç, bağımlılığın ne kadar kontrol edilebilir olduğundan, fizyolojik ve psikolojik etkilerinden söz ederek konferans sonunda öğrencilerimizden gelen soruları cevapladı.

Alkol ve madde bağımlılığı dışında; özellikle gençler arasında internet, oyun ya da telefon bağımlılığı şeklinde görülen teknoloji bağımlılığından da söz eden Koç, öğrencilerimize yönelttiği sorularla doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti.