"Türkiye'de ve Avusturya'da Yükseköğrenim Koşulları / YGS-LYS Sistemi ve Matura" Konulu Bilgilendirme Seminerleri

| 22.11.2013 | Kategori: Sb_1314

Rehberlik Servisi olarak öğrencilerimizle yürüttüğümüz mesleki rehberlik ve kariyer planlama çalışmalarının yanı sıra tüm öğretmen ve idarecilerimize de düzenlediğimiz seminerlerle Türkiye'deki üniversiteye hazırlık sürecini ve Matura sistemini tanıtmaya çalıştık.

"Türkiye'deki Yükseköğrenim Koşulları, YGS-LYS" konulu bilgilendirme seminerlerinde Türkiye'deki genel eğitim sistemi, YGS-LYS sınavları, puan türleri ve ilgili yükseköğretim programları hakkında bilgi verildi. Son olarak yükseköğrenime hazırlık sürecinde bir lise son sınıf öğrencisinin yoğun günlük programı örneklendirildi.

Bu seminerlerin ve paylaşımların, bilgilendirmenin yanı sıra öğrencilerimizin gelecek kaygılarının ve yaşadıkları zorlu sınav sürecinin daha iyi anlaşılması açısından çok yararlı olduğuna inanmaktayız.