Su, Enerji ve Küresel Sürdürülebilirlik Konferansı'ndaydık

| 17.03.2015 | Kategori: Aktivitäten

Coğrafya derslerimiz kapsamında, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, okulumuzda "Su, Enerji ve Küresel Sürdürülebilirlik" konusunda 10. sınıf öğrencilerimize konferans verdi. Öğrencilerimiz, kullanılabilir suyun dünya üzerindeki dağılışı ve önemi hakkında bilgi edindiler. Gelecek otuz yıl içinde en az elli dört ülke ve dört milyardan fazla insanın kullanılabilir sudan yoksun kalacağı gerçeği, hepimizin suyun doğru kullanımı konusunu bir kez daha düşünmemizi sağladı.

Ayrıca, artan nüfusun enerji ihtiyacının karşılanması için neler yapılabileceği, su gücünden enerjinin nasıl elde edildiği ve bunun doğal denge ile nasıl bir ilişki içerisinde olduğu çarpıcı örneklerle vurgulandı. Konferansı ilgiyle dinleyen öğrencilerimiz, merak ettikleri konularda soru sorma olanağı elde ettiler.