Veli ve Öğretmenlerimize "Matura - YGS - LYS" Konulu Seminerler

| 03.11.2014 | Kategori: Sb_1415, Aktivitäten

Rehberlik Servisi olarak her yıl düzenlediğimiz "Matura ve Türkiye’de Yükseköğretim Sistemi" konulu veli ve öğretmen seminerlerimizin ilk aşamasını tamamladık.

12. sınıf velilerimize verdiğimiz seminerde, okulumuzda yürüttüğümüz mesleki rehberlik çalışmalarını, öğrencilerimizin üniversite ve kariyer planlamalarında okul ve aile olarak onlara nasıl destek olabileceğimizi paylaştık. Okul idarecilerimiz ile yurt dışı yükseköğretim danışmanlarımızın da katıldığı toplantıda, yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim olanakları, burslar ve başvuru süreci hakkında da bilgi vermeye çalıştık.

Türk ve Avusturyalı öğretmenlerimizle Türkiye’deki yükseköğretim sistemini, Matura ve öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecini paylaştık. Bu seminere Avusturya’dan gelen misafir öğretmenler de katıldı.