Üniversite Tanıtım Programları

| 04.08.2009 | Kategori: Sb_0809

Rehberlik Servisi olarak bu yıl üniversiteleri tanıtma programı kapsamında öğrencilerimizle çeşitli üniversitelere geziler düzenledik.

01.12.2008 tarihinde T3 ve T4 sınıfları ile Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümü`ne gezi düzenlendi. Bölümle ilgili tanıtımın ardından  meslek olanakları hakkında bilgi verildi.

29.12.2008 tarihinde L4 sınıfları ile Kadir Has Üniversitesi`ne gidildi. Üniversiteyi tanıtma programının ardından öğrencilerle bölüm ve birimler gezildi.

06.03.2009 tarihinde Lise 3 öğrencileri ile Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ne gidildi. Ayrıca aynı gün  Eğitimci-Yazar Sait Gürsoy’un düzenlediği ‘ Değişen ÖSS Sistemi’ konulu konferans izlendi.

Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 04.05.2009 tarihinde düzenlediği Tasarım Atölyesi programına Lise 3 sınıflarından alana ilgi duyan öğrencilerimiz katıldı ve Mimarlık mesleği hakkında bilgi aldılar.

Lise 4. sınıf öğrencileri ile 14.05.2009 tarihinde Sabancı Üniversitesi’ne ve 15.05.2009 tarihinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi’ne gidildi, kampus turu yapıldı, bölümler hakkında bilgi alındı.

04 Haziran tarihinde 1998 Mezunumuz Mimar Sinan Polvan ve 1991 mezunumuz Doç. Dr. Ela Kaçel’in daveti üzerine “Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım” alanları hakkında bilgi almak üzere Mimarlık mesleğine ilgi duyan Lise 3 öğrencilerimizle Bahçeşehir Üniversitesi’ne gidildi. Doç. Dr. Ela Kaçel”in “Mimarlık Tarihi” konulu seminerinin ardından Mimar Sinan Polvan’ın eşliğinde gezilen Mimarlık Fakültesi`nde öğrenci projelerinin sunumu izlendi.

11.06.2009 tarihinde  Lise 3. sınıf öğrencilerimizle Koç Üniversitesi’ne gidilerek üniversitenin akademik, sosyal ve kültürel olanakları hakkında bilgi alındı. Bu konferansın ardından fakülteler, kütüphane ve öğrenci merkezleri gezildi. Öğrencilerimiz burs olanakları ve üniversitenin yurtdışı değişim programları hakkında sorular sorarak bilgi edindiler.