Fantastik Edebiyat ve Özgürlük

| 23.12.2013 | Kategori: Aktivitäten

"Yazarlar Okullarda Projesi" ile ilgili olarak, Ursula K. Le Guin’in Amerikalılar Ejderhalardan Neden Korkar? adlı deneme yazısında Hazırlık sınıflarımızla yaptığımız eleştirel okuma çalışmasını İshak Reyna Söyleşisi ile tamamladık. 16 Aralık 2013 Pazartesi günü gerçekleştirilen buluşmada Edebiyat tarihçisi, akademisyen İshak Reyna, hayal gücü, kurmaca sanatı, fantazi ve gerçeklik gibi konulardaki düşüncelerini, renkli ve akıcı bir biçimde dile getirdi. Yetişkinler ve gençler üzerinden verdiği özgün örneklemelerle özgürlük temasına değindi. Çok keyifli geçen söyleşi bize "Evvel zaman içinde bir ejderha varmış" gibi cümlelerle başlayan kurmacaların "dünyayı daha bir derinlemesine algılayabilmek" olduğu gerçeğini de gösterdi. Öğrencilerimiz İshak Reyna'ya teşekkürlerini iletip birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.