Geçmişe Yolculuk

| 22.01.2014 | Kategori: Aktivitäten

9. sınıf öğrencilerimizle, Tarih müfredatında yer alan "Uygarlığın Doğuşu ve İlk Uygarlıklar" konusu kapsamında, Sarıyer'deki Türkiye'nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi'ne gezi düzenledik. Öğrencilerimiz, çok fazla eseri bünyesinde toplayan müzede MÖ 6000 yıllarından Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu'da birbiri ardına yaşayan uygarlıkların maddi kültür kalıntılarını yansıtan arkeolojik eserler ile Anadolu, Antik Yunan ve Roma kültürlerine ışık tutan "Kadim Çağlardan İzler" adlı sergiye ait seçkin eserleri inceleme fırsatı buldular. Ayrıca Osmanlı ağırlıklı Türk İslâm eserlerinden oluşan zengin koleksiyon da öğrencilerimiz tarafından ilgiyle incelendikten sonra ziyaretimiz tamamlandı.