Doğadaki Sistemlerin Taklidi: Biyomimetik

| 14.02.2014 | Kategori: Aktivitäten

"Doğal çevrede var olan bütün canlılar, aralarında mükemmel bir etkileşim ve uyum oluşturacak şekilde çok uzun süre yaşamlarını sürdürmekte, üstelik sahip oldukları kusursuz mekanizmaların duyarlı işleyişi sayesinde de çevreye hiç zarar vermemektedir. Bu durumda bizlerin ilgi duyması gereken konu ise organizmaların sahip oldukları kusursuz mekanizmaların nasıl işlediği ve bu mekanizmaların teknolojiye nasıl uyarlanabileceği olmalıdır." diyen Doğa Bilimleri Derneği Başkanı, okulumuzda Çevre Koruma - Enerji Verimliliği Kulübü ve 9. sınıf öğrencilerimize yaptığı seminerde yaşadığımız dünyaya farklı bir perspektiften bakmayı, üretken olmayı, toplumsal ve teknolojik ilerlemeye katkıda bulunmayı özendirmek anlamında öğrencilerimizin ilgisini uyandırmıştır.