"Yükseköğretim ve Meslek Tanıtım Fuarı"nda 12 Üniversiteyi Konuk Ettik

| 15.11.2013 | Kategori: Sb_1314

Öğrencilerimizin meslek seçimi ve kariyer planlamalarına yardımcı olmak amacıyla Rehberlik Servisimiz tarafından yürütülen üniversite ve meslek tanıtım etkinliklerini bu yıl da "II. Yükseköğretim ve Meslek Tanıtım Fuarı" şeklinde sürdürdük.

31 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerimizin talepleri ve geçmiş yıllardaki tercihleri doğrultusunda toplam "12 Üniversite" ve "7 Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı" standı yer aldı. Ayrıca davetli üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından 10,11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için dokuz ayrı alanda meslek ve üniversite tanıtımları gerçekleştirildi. Fen puan türüne göre meslek seçimi yapmayı düşünen öğrencilerimiz; makine mühendisliği, mimarlık, tıp, kimya mühendisliği seminerlerine; Türkçe-Matematik puan türüne yönelik meslekleri hedefleyen öğrencilerimiz ise uluslararası ticaret, işletme, hukuk ve girişimcilik seminerlerine katılma olanağı buldular.

Yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz için okulumuz Avusturya-Almanya ve İngilizce Konuşulan Ülkeler Yükseköğrenim Danışmanları da fuarda yer aldı. Fulbright, British Council, Kanada, Avustralya, SUNY standlarına da öğrencilerimizin ilgisi büyüktü.

"Üniversite Tanıtım Ofisleri"nin yanı sıra okulumuz mezunlarını da standlarda görmek bizleri gururlandırdı. Mezunlarımız öğrencilerimizle üniversite yaşantılarını paylaştılar.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.