Öğrencilerimiz Anıtkabir ve Türkiye Büyük Millet Meclisindeydi

| 20.11.2014 | Kategori: Aktivitäten

Okulumuzun 11. ve 12. sınıflarından 22 öğrenci, Tarih öğretmenleri eşliğinde 31 Ekim 2014 Cuma günü Ankara'ya yaptıkları gezi ile Anıtkabir ve TBMM'yi ziyaret ettiler. Anıtkabir'de Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşuyla başlayan tören, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'nin imzalanması ile son buldu. Avusturya Liseliler, laik cumhuriyetin genç sahipleri olarak Atatürk İlkelerine bağlı kalacaklarına Büyük Önder'in huzurunda söz verdiler. Anıtkabir Müzesi'ni rehber eşliğinde gezdiler. TBMM'yi ziyaret sırasında hem Meclisi tanıma hem de iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile ülke sorunları hakkında sohbet etme imkanı buldular. Bu sohbet ortamından farklı bakış açıları kazanmış, vizyonları genişlemiş şekilde ayrıldılar.