Kapadokya - "Güzel Atlar Ülkesi"

| 06.06.2024 | Kategori: Aktivitäten

27 Mayıs -30 Mayıs 2024 tarihleri arasında “Güzel Atlar Ülkesi”  olarak adlandırılan Kapadokya ( Nevşehir – Ürgüp- Göreme)  yöresinde 9.Sınıf öğrencilerimizle bir gezi gerçekleştirdik. 25 Kasım 1966’da dünya miras alanlarından biri ilan edilen Göreme Milli Parkı ve Kapadokya sit alanları yöresinde ağırlıklı olarak peribacalarının büyüleyici ve masalsı kayalık oluşumlarının bulunduğu alanları gezdik. Yörede yer alan müzelere ve kiliselere ziyaretlerde bulunarak tarih çağları boyunca buralarda yerleşmiş olan toplumların bıraktıkları eserleri inceleme ve tüm yaşanmışlıkları yerinde tanıma fırsatı bulduk. Beş katlı Kaymaklı Yeraltı Şehrinin dar tünellerinde dolaşarak tarihe tanıklık ettik. Yörenin eşsiz panoramik görüntülerini izledik ve fotoğrafladık. Kızılırmak Nehrinden elde edilen killerin kullanıldığı çanak çömlek yapımını izledik. Dekoratif ve günlük kullanıma yönelik objelerin yapıldığı oniks taş atölyesi, Narlı Göl, uzun bir yürüyüş gerçekleştirdiğimiz Ihlara Vadisi, Tuz gölü gezimizin başka durakları idi. Gezimiz, rehberlerimizin anlatımıyla öğrencilerimizin tarih ve coğrafya bilgilerine çok büyük katkı sağladı.