Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimizle Tarihin Yazıldığı Topraklara Gezi

| 06.06.2024 | Kategori: Aktivitäten

30-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin katılımıyla “Çanakkale, Gelibolu ve Truva” gezisini gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz; ilk gün Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Sahra Hastanesi, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Yahya Çavuş ve Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, 261 Rakamlı Tepe ve Atatürk’ün Gözetleme Siperi, ikinci gün Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi ve Deniz Müzesini gezdiler. Öğrencilerimizin ilk dönem okudukları Buket Uzuner`in “Gelibolu” romanının belleğimizde bıraktığı izleri, tıpkı 109 yıl önce Çanakkale Zaferimizin kara ve deniz savaşlarını kazandığımız günlerdeki gibi, birlikte sürdük. Tarih ve kültürün iç içe olduğu gezimizin son durağı Truva Antik Kenti ve Truva Müzesiydi. Öğrencilerimiz, tarihe yolculuk yaparak geçmişini öğrenirken şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı  yerinde andılar.