Başsağlığı - Prof. Dr. Hans Erich Kasper

| 18.02.2020 | Kategori: Allgemeines, Lehrer

Eski öğretmenlerimizden Dr. Hans Erich Kasper’ in 10 Şubat 2020 Pazartesi günü, 102 yaşına girmesine sekiz gün kala vefat ettiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

1951 – 1963 yılları arasında okulumuzda okuyan öğrencilerin çoğu Dr. Hans Erich Kasper' i Almanca öğretmeni olarak hatırlayacaktır. Uzun yıllar Avusturya Kültür Ofisi Müdürü olarak görev yapan Prof. Kasper, Türkiye’nin kültür politikasıyla da her zaman yakından ilgilenmiştir.

Arşivimizde bulduğumuz bir resminde kendisini, Ankara'da, 5 - 15 Şubat 1962 tarihleri arasında düzenlenen 7. Eğitim Şurası’ nda, Türk Eğitim Reformu konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere katılımcı olarak görmekteyiz.

İstanbul’ da yaşadığı dönemde de onu her zaman destekleyen eşi Gertrude Kasper 2008 yılında 86 yaşında vefat etmiştir.

Oğluna ve torunlarına başsağlığı dileriz. Kendisini her zaman saygıyla anacağız.