Virüslerden Korunma

| 31.01.2020 | Kategori: Allgemeines

Okul doktorumuz Dr. Onur Fıstıkoğlu, her yıl öğrencilerimizi bilgilendirdiği hijyen kurallarını tekrar hatırlatmanın uygun olacağını belirterek bu duyuru hazırlamıştır.

Corona virüsler, çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı virüslerdir. Corona virüsleri genellikle hafif ve orta şiddette üst solunum yolu hastalıklarına neden olur.

Influenza ise bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.

Virüsten korunma:

• Kişisel hijyen kurallarına dikkat etmek, ellerin bol su ve sabunla sık sık yıkanmasıdır.
  • Grip bulaşmasında etkili olduğundan kalabalık ortamlarda uzun süre bulunmamak, gerekli olmadıkça bu gibi ortamlardan uzak durulması önerilir.
  • Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılmalıdır.
  • Ağız, burun ve gözlere kirli eller ile temas edilmemelidir.
  • Hastanın temas ettiği veya virüsün bulaşmış olabileceği sık kullanılan ve dokunulan yüzeyler sık sık temizlenmelidir. Bu yüzeylerin sık sık temizlenmesi ve ellerin sık sık yıkanması, bulaşma riskini de en aza indirecektir. Virüsünün yayılmasını önlemek için, yüzeylerin (masalar, kapı kolları, banyo yüzeyleri, mutfak tezgâhı, oyuncaklar, vb.) günlük temizlikte kullanılan deterjanlar ve çamaşır suyu ile temizlenmesi yeterlidir.
  • Hastalara ait çarşaf, çamaşır, havlu ve kap kacağın ayrı olarak yıkanmasına gerek yoktur. Ancak hastaya ait eşyalar yıkanmadan başkası tarafından kullanılmamalıdır.
  • Soğuk algınlığı ile grip karıştırılmamalıdır, olası durumda doktora başvurulmalıdır.