Dünya’daki Suyun Geleceği

| 19.12.2019 | Kategori: Aktivitäten

Coğrafya dersi konularımız kapsamında, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, okulumuzda “Su, Enerji ve Küresel Sürdürülebilirlik” konusunda öğrencilerimize konferans verdi. Öğrencilerimiz, kullanılabilir suyun dünya üzerindeki dağılışı, önemi, gelecek otuz yıl içinde su kaynaklarının durumu ve dünyayı neler beklediği konusunda bilgi edindiler. Artan nüfusun enerji ihtiyacının karşılanması için neler yapılabileceği, suyun geleceğin enerji kaynağı olup olamayacağı, su gücünden enerjinin nasıl elde edildiği ve bunun doğal denge ile nasıl bir ilişki içerisinde olduğu çarpıcı örneklerle vurgulandı. Konferans, suyun doğru kullanımı konusunu hepimizin bir kez daha düşünmesini sağladı.