Barbara Frischmuth Okuması

| 10.10.2019 | Kategori: Aktivitäten, Kütüphane

3.10.2019 Perşembe günü saat 19.00´da okulumuzun Avusturya Kütüphanesinde özellikle Almanca konuşulan tüm ülkelerde çok tanınmış ve defalarca ödüllendirilmiş olan Avusturyalı ünlü yazar Barbara Frischmuth´un okuma günü yapıldı. Kurucu Temsilcimiz CM Franz Kangler, Avusturya Kültür Ofisi yeni müdürü Bayan Gabriele Juen ve  kırk kadar edebiyatseverin katıldığı gecede Bayan Frischmut, geçtiğimiz mart ayında Aufbau Yayınevi tarafından yayımlanmış olan „Dökülen Süt“ adlı romanından birkaç bölüm okudu. Yazar, açılış konuşmasında bu kitapla ilgili düşüncelerinin önce kendi içinde olgunlaşmasını yıllarca beklediğini sonrasında ise sekiz ay gibi bir sürede kitabını bitirebilmesinden mutluluk duyduğunu belirtti, „Roman bir parça halinde içimden döküldü“ diyerek duygularını ifade etti. Cornelius Hell, Standard gazetesindeki değerlendirmesinde „Kusursuz bir otobiyografik temeli olan metin“ de, sihirli, açıklanamaz bir çocukluğun kayboluşunun anlatıldığını yazmaktadır.

Yazar, cuma günü 12.sınıf öğrencilerimizin doldurduğu Tiyatro Salonumuzda onlara da bir okuma yaptı, tanıtım konuşmasını Türkçe yaparak da öğrencilerin ilgisini çekti. Ayrıca okuduğu metinlerin açıklamalarını da Türkçe yaptı. Bu sayede edebi dildeki anlam engellerinin en aza indirilebileceği, çocukların edebi dili daha kolay anlayabileceği görüldü. Bu ortak etkinliği düzenleyen Avusturya Kültür Ofisi´ne özel teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Thomas Grübl, Avusturya Kütüphanesi Yöneticisi