Okulumuzda HES Kodu ve Güvenli Alan Uygulaması

21.09.2020

T.C. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile Covid-19 salgınının kontrol ve takibinin yapılmasını sağlamıştır.

HES içinde yer alan “Güvenli Alan” ve “HES Kodu Sorgulama ve Okutma” uygulamaları ile vatandaşların riskli olup olmadığı, riskli kişilerle temas edip etmediği gözlemlenmekte, bulundukları mekânların takibi, güvenliği sağlanmakta ve tüm sosyal alanlarda salgın riski en aza indirilmektedir.

HES uygulaması kullanan kişiler, okula girişte bulunan kare kodunu okuttuklarında Sağlık Bakanlığı sistemine kaydedilir. Böylelikle sonradan tespit edilmiş pozitif vaka ile aynı ortamda aynı zaman diliminde bulunan kişilere Bakanlık tarafından bildirim yapılır, sağlık ve rehberlik hizmeti verilir.

Okulumuz bu uygulamaya katılmıştır ve girişlere okulun “Güvenli Alan” kare kodu da koyulmuştur.

HES kodu bildirimi zorunludur. Güvenli Alan kare kodunun taranması zorunlu değildir.