İngilizce Konuşulan Ülkeler İçin Yurtdışı Danışmanlığı

İngilizce Konuşulan Ülkeler İçin Yurtdışı Danışmanlığı Birimi; başlıca ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya olmak üzere İngilizce eğitim veren üniversitelere başvurma aşamasında öğrencilere yardımcı olmaktan sorumludur. Güz döneminde 12. sınıf, bahar döneminde ise 11. sınıflara öncelik verilmektedir.

İngilizce eğitim veren üniversitelere başvurmak isteyen öğrenciler 9. ve 10. sınıflarda ilgilerini çeken ders dışı faaliyetlere vakit ayırmalıdırlar. Ayrıca 10. sınıf öğrencileri kariyerleri hakkında düşünmelidir.

11.sınıf öğrencileri başvurmak istedikleri üniversiteleri araştırmaya başlamalı, bahar döneminde SAT veya ACT sınavını almalıdır. Yaz tatilinde kişisel yazılarını tamamlamış olmalı ve başvurmak istedikleri sayısını yönetilebilir bir sayıya düşürmelidir. Başvuruların yapılacağı 12. sınıfın güz döneminde bu sınavlar tekrar alınabilir.

Üniversiteler, yaz okulları ve İngilizce kursları için daha fazla bilgi sgsc(at)sg.k12.tr adresinden veya (212) 313 49 39 numaralı telefondan alınabilinir.

Yükseköğretim Danışmanınız

(Ali Bürümcekci)