Avusturya, Almanya ve İsviçre'deki Üniversiteler İçin Eğitim Danışmanlığı

Sevgili Öğrencimiz,

2012/13 Eğitim ve Öğretim Yılı'ndan itibaren öğretmenlerimiz, Almanca konuşulan ülkeler için yüksek öğretim danışmanlığı yapmaktadır. Werner Pöschl ve Ertannur Atabay; sana, Avusturya, Almanya ve İsviçre’deki üniversiteler hakkında, vize, oturma izni, üniversiteye kayıt işlemleri ve şartları hakkında bilgi verecektir. Aynı zamanda kütüphanemizde, Almanca konuşulan ülkelerdeki en önemli üniversiteler hakkında bilgi bulabilirsin.

Seni Facebook’ta grubumuza -"SG – Bildungsberatung für Österreich, Deutschland und Schweiz"- davet ediyoruz. Burada, Almanca konuşulan ülkelerdeki birçok üniversiteden mezunlar bulabilirsin. Mezunlar St. Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu’ndan mezun olup yurt dışında eğitim görmek isteyenlere bilgi vermektedirler. Bu grupta şu an 200' den fazla üyemiz var. Sen de yurt dışında eğitim almak istiyorsan grubumuza katılıp mezunların verdiği bilgilerden faydalan.

İlgilenenler için:

- Avusturya' da dil kursları

- Viyana’daki eğitim fuarına gezi

- Avusturya Başkonsolosluğu bir yetkili ile oturma izni ve vizeleri hakkında söyleşi

organize ediyoruz.

- Tabii ki seninle ve ailen ile de görüşmeler yapıyoruz. Lütfen, okulda bize haber ver (ders saatlerine göre); konuşmak için randevu ayarlayalım.

- moodle platformunda da birçok üniversite hakkında bilgi ve çeşitli linkler bulabilirsin.

Yüksek Öğretim Danışmanlarınız

Werner Pöschl ve Ertannur Atabay