Okuyucular ve Ödünç Alma

Yaklaşık olarak 800 kişi olan okuyucu grubunun çoğu St. Georg Avusturya Lisesi öğrencilerinden oluşmaktadır. Bunun dışında kütüphanemiz mezunlar, öğretmenler ve de okul çalışanları tarafından da kullanılmaktadır.

Öğrenciler çoğunlukla dönem ödevi veya sunumlarında ilave çalışmalar için kütüphaneyi tercih etmektedirler ama bunun dışında özellikle tatillerde boş vakitlerinde okumak üzere (Türkçe, Almanca, İngilizce ve hatta Fransızca ) yayınları almaktadırlar.

Talep edilen dergiler arasında Deutsch perfekt, Geo, National Geographic, P.M., Spotlight yer almaktadır. Bazı öğrenciler çeşit çokluğu sebebiyle aradıkları kitabı bulmakta zorlandıkları için, belli aralıklarla hazırlık sınıfı öğrencileri için kütüphane oryantasyon programı yürütülmektedir.

Kütüphanemiz, günlük akışının yanı sıra turistler, ziyaretçiler, St. Georg Avusturya Lisesi dostlarını da ağırlamaktadır ve gerek yerleşimi, gerekse çeşitliliğiyle misafirlerini şaşırtmaktadır. Böylece kütüphanemiz, St. Georg Avusturya Lisesi'nin hedeflerinden biri olan toplum ve kültürlerarası iletişimi güçlendirme ve derinleştirmeye katkıda bulunmaktadır.

Daha fazla okuyucuya hitap edebilmek için, gelen yeni kitaplar kütüphane vitrininde teşhir edilmektedir. Çeşitli yazarları anma günleri de, vitrinin yeniden düzenlenmesi için vesile olmaktadır. Bazı yazarların (Barbara Frischmuth, Leonhard Thoma, Peter Truschner, Jutta Treiber, Evelyn Schmidt, Vornelius Bischof, Paul Lendvai) kütüphanemizi bizzat ziyaret etmiş olmasından özel bir kıvanç duyuyoruz.