Okul Kütüphanesi

Medya Merkezi Pazartesi - Perşembe 10.00 - 16.00 arası, Cuma günleri 10.00 - 14.30 arası açıktır.

Kütüphane Yönetimi: Dr. Meral Asa

Kütüphanemizde şu an yaklaşık olarak 16.000 kitap ve Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca dergiler için 17 adet abonelik bulunmaktadır. Ayrıca CD-Rom ve DVD şeklinde hizmete sunulmaktadır.

Yeni alımlar St. Georg Avusturya Lisesi bütçesinden karşılanmaktadır. Bunun yanı sıra Avusturya'daki kütüphanelerden destek ve firmalardan bağışlar da alınmaktadır. Kütüphanemiz, Avusturya Eğitim, Bilim ve Araştırma Bakanlığı, İstanbul´da bulunan Avusturya Kültür Ofisi ve bazı başka kurumlar tarafından kitap ve dergilerle desteklenmektedir.

Ayrıca, St. Georg Avusturya Lisesi dostları, öğretmenler, mezunlar ve öğrenciler kullanmadıkları kitapları kütüphaneye iletmektedirler. İyi ve güncel durumda olanlar kullanıma sunulmakta, bunun dışındakiler ise, özellikle birden fazla olanlar, öğrencilere karşılıksız olarak verilmektedir.