2012/13 Ders Yılı Okul Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

| 17.10.2012 | Kategorie: Schule, Schüler

Ergebnis der Schulparlamentswahl des Schuljahres 2012/13

Die Schulparlamentswahlen, die seit dem Schuljahr 2004/05 im Rahmen des Projekts “Demokratie und Schulparlament” durchgeführt werden, informieren die SchülerInnnen über Demokratie, den Wahlablauf sowie die Amtsperiode und geben außerdem Gelegenheit für Erfahrungswerte. In diesem Rahmen wird auch der Kontakt zu anderen Schulen intensiviert und ein Beitrag zur Entwicklung des individuellen Verantwortungsbewusstseins geleistet.

 

Auch im Schuljahr 2012/13 haben die Kandidaten ihre jeweiligen Teams gebildet und in einem intensiven Programm für die Wahl geworben. Unter Aufsicht des Wahlkomitees und unter Beteiligung aller SchülerInnen wurde die Wahl am 11.10.2012 durchgeführt. Als Sieger ging Emre ÜNGÖR, Schüler der Klasse 11A, hervor. Wir gratulieren ihm und seinem Stellvertreter Berk TUNGA aus der Klasse 11C und wünschen ihnen ein erfolgreiches Jahr.

 

 


2004/05 Eğitim-Öğretim yılından bu yana Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi kapsamında gerçekleştirilen Okul Başkanlığı Seçimleri; gençlerin demokrasi ve seçim süreci çalışmaları ile seçimler sonrasında yürütülen çalışmalar konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmalarının yanı sıra, öğrenci birliği kavramını, diğer okullarla iletişimi ve bireysel sorumluluğu da pekiştiren bir çalışma olarak ön plana çıkmaktadır.

 

2012/13 Eğitim Öğretim yılında da bu doğrultuda başkanlığa aday olan öğrencilerimiz ekiplerini oluşturdular ve yoğun bir program çerçevesinde seçim propogandalarını yaptılar.

 

Oluşturulan Seçim Komitesi gözetiminde 11 Ekim 2012 Perşembe günü bütün okulun katılımıyla gerçekleştirilen Okul Başkanlığı Seçimini 11A sınıfından Emre ÜNGÖR kazandı. Kendisini ve seçime birlikte katıldığı yardımcısı, 11C sınıfından Berk TUNGA`yı tebrik eder, yapacakları çalışmalarıyla arkadaşlarının sesi ve çözüm öncüsü olacakları başarılı bir yıl dileriz.