2010/11 Ders Yılı Okul Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

| 21.10.2010 | Kategorie: Schüler, Schule

Ergebnis der Schulparlamentswahl des Schuljahres 2010/11
  • İlter Erol Gürol - Batuhan Çelebi

2004/05 eğitim öğretim yılından beri “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Okul Başkanlığı Seçimleri; gençlerin demokrasi, seçim süreci ve sonrasında yürütülen çalışmalar konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmalarının yanı sıra öğrenci birliğini, diğer okullarla iletişimi ve bireysel sorumluluğu da pekiştiren bir çalışma olmuştur.

2010/11 eğitim öğretim yılında da, bu doğrultuda başkanlığa aday olan öğrencilerimiz ekiplerini oluşturmuş ve yoğun bir program çerçevesinde seçim propagandalarını yapmışlardır.

 

Oluşturulan Seçim Komitesi gözetiminde 12 Ekim 2010 Salı günü bütün okulun katılımıyla gerçekleştirilen Okul Başkanlığı Seçimini 371 oyla L4A sınıfı öğrencisi Batuhan Çelebi kazanmıştır. Kendisini ve seçime birlikte katıldığı yardımcısı L3C sınıfından İlter Erol Gürol’u tebrik eder, kendilerine çalışmalarıyla arkadaşlarının sesi ve çözüm öncüsü olacakları başarılı bir yıl dileriz.

 

 

 

Die Schulparlamentswahlen, die seit dem Schuljahr 2004/05 im Rahmen des Demokratieschulungs- und Schulparlamentsprojekts durchgeführt werden, informieren die SchülerInnnen über Demokratie, über den Wahlablauf, über die Amtsperiode und geben außerdem Gelegenheit für Erfahrungswerte. Es wird im Rahmen des SchülerInnenvereins der Kontakt zu anderen Schulen intensiviert und dadurch ein Beitrag zur Entwicklung des individuellen Verantwortungsbewusstseins geleistet. Wahlkandidaten haben Teams gebildet, die in einem intensiven Programm mit Reden für die Wahl geworben haben.

 

Unter Aufsicht des Wahlkomitees und unter Beteiligung aller SchülerInnen wurde die Wahl am 12.10.2010 durchgeführt. Batuhan Çelebi (L4A) hat mit 371 Stimmen die Wahl gewonnen. Wir gratulieren ihm und seinem Stellvertreter İlter Erol Gürol (L3C) und wünschen ihnen ein erfolgreiches Jahr.