2009/10 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

| 16.10.2009 | Kategorie: Schule, Schüler

Ergebnis der Schulparlamentswahl des Schuljahres 2009/10

2004/05 Eğitim-Öğretim yılından beri Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi kapsamında gerçekleştirilen Okul Başkanlığı Seçimleri gençlerin demokrasi, seçim süreci ve sonrasında yürütülen çalışmalar konusunda bilgilenmelerinin ve tecrübelenmelerinin yanı sıra, öğrenci birliğini, diğer okullarla iletişimi ve bireysel sorumluluğu da pekiştiren bir çalışma. Bu doğrultuda başkanlığa aday olan öğrencilerimiz ekiplerini oluşturdular ve yoğun bir program çerçevesinde seçim konuşmalarını yaptılar.

 

Oluşturulan Seçim Komitesi gözetiminde 14 Ekim 2009 Çarşamba günü bütün okulun katılımıyla gerçekleştirilen Okul Başkanlığı Seçimini 108 oyla L4B sınıfı öğrencisi Yağız Yürüker kazandı. Kendisini ve yarışmaya birlikte katıldığı yardımcısı Levent Yılmazoğlu'nu (Ticaret 3) tebrik eder, kendilerine çalışmalarıyla arkadaşlarının sesi ve çözüm öncüsü olacakları başarılı bir yıl dileriz.

(Fotoğraflar)

 

 

 

 

Die Schulparlamentswahlen, die seit dem Schuljahr 2004/05 im Rahmen des Demokratieschulungs- und Schulparlamentsprojekts durchgeführt werden, informieren die SchülerInnnen über Demokratie, über den Wahlablauf, über die Amtsperiode und geben außerdem Gelegenheit für Erfahrungswerte. Es wird im Rahmen des SchülerInnenvereins der Kontakt zu anderen Schulen intensiviert und dadurch ein Beitrag zur Entwicklung des individuellen Verantwortungsbewusstseins geleistet. Wahlkandidaten haben Teams gebildet, die in einem intensiven Programm mit Reden für die Wahl geworben haben.

 

Unter Aufsicht des Wahlkomitees und unter Beteiligung aller SchülerInnen wurde die Wahl am 14.10.2009 durchgeführt. Yağız Yürüker, Schüler der L 4 B – Klasse, hat mit 108 Stimmen die Wahl gewonnen. Wir gratulieren ihm und seinem Stellvertreter Levent Yılmazoğlu (HAK 3) und wünschen ihnen ein erfolgreiches Jahr.

(Fotos)