“TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINDA” Öğrencimiz İlter Erol GÜROL 5. Oldu

| 27.03.2012 | Kategorie: Schule, Schüler

5. Platz beim “TÜBITAK-Wettbewerb” für Erdbebenprojekt unseres Schülers Ilter Erol GÜROL

TÜBİTAK tarafından düzenlenen “43. Ortaöğretim Coğrafya Araştırma Projeleri”nde ön elemeyi geçerek 19 – 23 Mart 2012 tarihleri arasında proje sergisine katılan 12-C sınıfı Matura öğrencimiz İlter Erol GÜROL, Coğrafya Projeleri içinde 5. olmuştur. İTÜ’de düzenlenen ödül törenine öğrencimiz ile Proje Danışmanı Müdür Yardımcımız Yasın BEŞER ile Okul Müdürümüz Alexander ZABINI ve Türk Müdür Başyardımcımız Nurhan ŞENER katılmışlardır.

Öğrencimiz“Deprem Çalışmalarında Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı: Beyoğlu İlçesi Bereketzade Mahallesi Pilot Çalışması” adlı proje kitabıyla (pdf) okulumuzun da içinde bulunduğu Beyoğlu Bereketzade Mahallesi sınırları içinde ikamet eden kişilerin yaşadıkları bina verilerini Coğrafi Bilgi Sistemleri teknolojisini kullanarak sayısal deprem haritaları ve grafikleri haline getirmiştir.

Öğrencimiz, Danışman Öğretmeni Yasin BEŞER ve Kulüp arkadaşlarının desteği ve mahalle muhtarı ile işbirliği yaparak hazırladığı projede mahalle sakinlerinin deprem bilincinin arttırılmasını hedeflemiş; depremlere hazırlıklı olması yönünde afete karşı mahallede bulunan mevcut imkan ve kabiliyetin arttırılması, afet öncesi, sırası ve sonrası resmi yetkililer ile gerekli koordinasyonun kurularak mahallede yaşayan insanların depremlerden en az şekilde etkilenmesini amaçlamıştır.

(Fotoğraflar)

Unser Maturaschüler Ilter Erol GÜROL (12C) errang den 5. Platz beim Projektwettbewerb von TÜBITAK, dem türkischen Wissenschafts- und Forschungsinstitut. An der Preisverleihung, die an der Technischen Universität Istanbul stattfand, nahmen neben unserem Schüler und dem Projektbetreuer Direktorstellvertreter Yasin Beşer auch Schuldirektor Alexander Zabini und die türkische Subdirektorin Nurhan Şener teil.

Unter Einsatz von geographischen Datensystemen erfasste Ilter Erol die Daten aller im Bezirk Beyoğlu/Bereketzade befindlichen Häuser und erstellte somit die digitalen Erdbebenkarten des Bezirks, in dem sich auch unsere Schule befindet. Wir gratulieren ihm herzlich und wünschen weiterhin viel Erfolg.

Der volle Text des eingereichten Projektes (64 Seiten) ist als pdf-Dokument (in türkischer Sprache) abrufbar.

(Fotos)