Çanakkale Zaferi’nin 97. Yıldönümünde Değerler Eğitimi Projesi: "Vefa ve Tarih Bilinci"

| 16.03.2012 | Kategorie: Schule, Schüler

97. Jahrestag des Sieges bei der Schlacht von Gallipoli

 

Milli Eğitim Bakanlığının DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ kapsamında Mart ayının teması olan "VEFA veTARİH BİLİNCİ" konusu ile ilgili olarak Tarih Zümresi, gerçek vefa duygusunu tarih bilinci ile harmanlayarak öğrenciye aktarabilmek adına, NTV Tarih Dergisi yayın yönetmeni Gürsel GÖNCÜ’yü okulumuza davet etmiştir. GÖNCÜ, "Çanakkale Savaş Alanları ve Muharebeleri" ile ilgili deneyimlerini ve duygularını bu çerçevede öğrencilerimize aktarmıştır.

 

Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü amacıyla okulumuzda düzenlenen törende "Çanakkale Savaşı"nın ülkemiz ve dünya için tarihsel önemine, bu cephelerdeki muharebelerde "Mustafa Kemal"in "Atatürk" olmaya giden yoldaki başarılarının belirginleşmesine vurgu yapılmıştır. Törende, ülkemizin emperyalizme karşı verdiği onurlu ve zor mücadelenin önemi üzerinde durularak, bu savaşa katılıp hayatını kaybeden her ulustan asker anılmış ve onların savaş izlenimlerine yer verilmiştir.

 

 

Anlässlich des 97. Jahrestages des Sieges bei der Schlacht von Gallipoli veranstaltete  die Fachgruppe für Geschichte einen Vortrag in St. Georg. Der Gastvortragende war Herr Gürsel Göncü,  Chefredakteur der Geschichtezeitschrift  NTV, der die SchülerInnen über die einzelnen Kriegsfelder bzw. über den Verlauf des Kriegs um Gallipoli informierte.

 

Bei der Schulfeier zum 97. Jahrestag der Schlacht von Gallipoli wurde  die weltweit historische Bedeutung dieses Sieges betont. Weiters wurde auch auf die herausragenden Leistungen von Mustafa Kemal an dieser Kriegsfront eingegangen, die letztendlich zum Ehrentitel "Atatürk" führten. Es wurde auch der Soldaten aller Nationen gedacht, die bei diesem Krieg ums Leben kamen.