Deutsch

Okul Kurucusu

Hofrat Mag.
Franz Kangler CM

Superior Franz Kangler, Türkiye'de, Okul Kurucusu'nun tüm yetkilerle donatarak atadığı Kurucu Temsilcisi'dir; 1983 - 2010 yılları arasında Kurucu Temsilciliğinin yanında Okul Müdürü olarak da görev yapmıştır.

Kurucu Temsilcisi,  okulla ilgili temel konulardan, öğretmen ve çalışanların işe alınmasından ve işine son verilmesinden ve tüm mali konulardan sorumludur.

Okul Kurucusu St. Vinzenz von Paul Avusturya Lazaristleri'dir.

Adres: Mariengasse 16, A-8020 Graz, Avusturya.

Lazaristler'in 1882 yılında kurdukları St. Georg Avusturya Lisesi, 13.06.1918 tarih ve 973 sayılı fermanla onaylanmış; Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınmıştır.

Özel Okullar Yönetmeliği'ne göre öğrenci mevcudunun %3'ü kadar burs verilmelidir. Okulumuz Bakanlık onayı ile bu oranı en üst sınır olan %10'a yükseltmiştir; ayrıca eski müdürümüz Ernest Raidl adına ücreti Okul Kurucusu tarafından karşılanan bir burs da sağlanmaktadır. Böylece yaklaşık 70 öğrenciye toplam % 12 oranında burs verme imkanı doğmaktadır. Okul Kurucusu çeşitli ticari kurumlardan Avusturya'da üniversite eğitimine yönelik burs olanakları sağlamak için gayret göstermektedir.

Okulumuzun tüm giderleri öğretim ücretleri gelirlerinden karşılanmaktadır. Avusturya Eğitim ve Kadın Bakanlığı okulumuzda görevlendirdiği 42 Avusturyalı öğretmenin giderlerini karşılamakta; ayrıca eğitime yönelik çeşitli maddi yardımlarda bulunarak okulumuzu desteklemektedir.

Okulumuzdaki Avusturya KütüphanesiAvusturya Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

Ana Sayfa  Organizasyon  Okul Profili  Kurumsal  Okul hakkında  Fotoğraf Albümü