Kısa Bir Yolculukla Ağva'dayız!

| 18.10.2012 | Kategorie: Schule, Schüler

Exkursion nach Ağva

“ Ormanlarımıza Sahip Çıkalım, Doğa Mirasımızı Koruyalım” sloganıyla başlattığımız İğneada Longoz Ormanları Proje gezimizi 10 Ekim 2012 tarihinde Göksu ve Yeşilçay derelerinin Karadeniz`e döküldüğü yerde zamanla oluşan delta üzerinde kurulan Ağva`da tamamladık. Geçmişi MÖ 7. yüzyıla uzanan bu şirin beldenin en çekici yanı; dereleri, yemyeşil koyları, masmavi suları, doğal plajı ve falezli kıyıları idi. Coğrafya öğretmenimiz Ayşegül HACIBEKİROĞLU`nun derslerde bizlere aktardığı bilgileri yerinde inceleme fırsatı bulurken hem öğrendik, hem de çok eğlendik.

Unter dem Motto “Wald- und Naturschutz” waren wir mit der Projektgruppe am 10.10.2012 diesmal in Ağva.
Diese wunderschöne Ortschaft befindet sich auf einem Delta, wo die Flüsse Göksu und Yeşilçay ins Schwarze Meer münden.
Die Besiedelung der Ortschaft, die von grünen Buchten mit kristallklarem Wasser und einer Felsenlandschaft gekennzeichnet ist, geht ins 7. Jahrhundert v.Chr. zurück. Durch die Auskünfte, die wir von unserer Geografielehrerin Frau Ayşegül Hacıbekiroğlu erhielten, wurde dies zu einem informativen wie auch unterhaltsamen Ausflug.