İstanbul Gençlik Forumu'na 10 Öğrencimizle katıldık

| 11.01.2008 | Kategorie: Schüler

Zehn Schüler haben am Istanbuler Jugendforum teilgenommen

04-07 Ocak 2008 tarihleri arasında, Robert Kolej Avrupa Gençlik Kulübü tarafından organize edilen İstanbul Gençlik Forumu'nda öğrencilerimiz, farklı okullardan öğrencilerle 4 gün boyunca takımlar halinde çalışarak karar taslakları hazırladılar.

Avrupa Birliği üyelik sürecinin de tartışıldığı konferansta konunun uzmanları ile yapılan tartışmanın ardından 10 alt komisyona ayrılan öğrenciler, kendi komisyon başlıklarına göre hazırladıkları taslakları son gün oylamaya sundular.

Takım çalışması, beyin fırtınası, liderlik, araştırma ve tartışma becerilerini de geliştiren bu yorucu çalışmanın ardından öğrencilerimiz, kabul oyu alan taslaklar arasında kendi çalışmalarını görmenin mutluluğunu da yaşadılar. 4 gün boyunca, günde 10-12 saat okulumuz adına bu zorlu organizasyonda görev alan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Vom 4. – 7. Jänner 2008 fand das vom Europaklub des Robert Kollegs organisierte İstanbul Gençlik Forumu (Istanbuler Jugendforum) statt. Unsere Schüler hatten vier Tage lang Gelegenheit mit Schülern aus anderen Schulen in Gruppenarbeit Entwürfe vorzubereiten.

Man diskutierte auch mit Fachleuten über die Aufnahme der Türkei in die EU. Danach haben die in zehn Untergruppen aufgeteilten Schüler am letzten Tag ihre Entwürfe zur Bewertung eingereicht.

Die Schüler freuten sich nach der anstrengenden Arbeit, bei der neben Teamarbeit und Brainstorming auch Führungs- Studien- und Diskussionsfähigkeiten verbessert wurden, über die Akzeptanz ihrer Entwürfe. Wir gratulieren unseren Schülern, die  vier Tage lang, täglich 10 – 12 Stunden, unsere Schule bei dieser schwierigen Organisation vertreten haben.